Meny Stäng

Populära motiv på barnmattor

Att barn älskar färger, mönster och roliga motiv är något som är säkert. De gillar ofta motiv från kända filmer och böcker som de kan relatera till. Exempelvis är Bamse, Kalle Anka och många andra klassiker populära motiv på barnmattor och andra inredningsdetaljer i barnrummet.

Om ditt barn till exempel har Bamse som favoritfilm kan det vara en bra idé att ha någon av figurerna från Bamse på ditt barns matta i sovrummet eller lekrummet. Det finns många karaktärer i Bamse. Du kan välja mellan Bamse själv, Skalman, Lille Skutt, Nalle-Maja eller kanske ditt barns favorit är lilla Brumma? Även om Bamse och hans vänner är gamla figurer så är de minst lika populära bland barn idag som de var för 20 år sedan.

Motiv från succéfilmer

Om ditt barn är lite äldre så är andra populära motiv någon av karaktärerna från succéfilmen Bilar, eller Cars som den heter på engelska. Där hittar vi frontfiguren Blixten Mcqueen som är en berömd racerbil med ett coolt utseende som går hem hos äldre barn. Denna karaktär ser vi ofta som motiv på både barnkläder, barnmattor och som klistermärken.

Hos framför allt flickor verkar drottningen Elsa från filmen Frost vara oerhört populär och man kan förstå varför. Elsa är en magisk drottning som förvandlar allt hon rör vid till is. Många vackra scener i filmen har gjort henne väldigt populär i framför allt flickornas barnrum och man ser henne som motiv på många barnmattor.

Fråga ditt barn

Det bästa du kan göra är att fråga dina barn vilka favoritfigurer de har och vilket motiv de skulle vilja ha på sina nya mattor eller möbler i sina sovrum eller lekrum. Dina barn gillar förmodligen ett eller flera motiv så se till att inreda deras rum med mattor, möbler och tapeter med deras favoritfigurer och låt dem leva ut sin fantasi!