Meny Stäng

Mattor till barnrum

Att tänka på när man ska köpa mattor till barnrum
Att ha mattor i barnrum är idag mycket vanligt, då detta har flera fördelar. För det första värmer mattor små fossingar som springer runt barfota på golvet, och även barnet i övrigt, då många barn gillar att sitta och leka på golvet. 

För det andra uppskattas speciella barnmattor ofta av barnen själva, speciellt om de har barnmotiv av något slag. Det finns dessutom även mattor som kan fungera som lekmattor, och som är designade att se ut som en bilbana, en karta, eller något annat. Dessa mattor kan därför fungera som en leksak, på sätt och vis, samtidigt som de är funktionella!

För det tredje brukar barn ofta ramla, snubbla eller falla på golvet av andra anledningar, t.ex. i samband med att de leker. Då kan en bra och mjuk matta dämpa fallet betydligt. Dessutom kan en mjuk matta hjälpa barn som kryper, som annars lätt får skrubbsår på t.ex. knäna.

Här kan du köpa mattor till barnrum:

Barnmattor hos Mattconcept
 • Barnmattor hos MattConcept
 • Massor av mattor till bra priser.
  90 dagars öppet köp.
  Gratis retur.
 • Beställ online:
Barnmattor hos Trendrum
 • Barnmattor hos Trendrum
 • I Trendrums sortiment finns mängder med prisvärda, högkvalitativa samt riktigt billiga barnmattor.
 • Beställ online:
Mattor hos Home By Sweden
 • Barnmattor hos Home By Sweden
 • Gör ditt hem vackrare med mattor från kända varumärken. Snabb leverans. 30 dagars öppet köp.
 • Beställ online:

Med andra ord finns det alltså gott om anledningar till att köpa mattor till barnrum. Men vad ska man egentligen tänka på när man gör detta? Här kommer några tips och råd:

Tänk på att mattan måste vara mycket slittålig, eftersom barn har en tendens att slita väldigt mycket på mattor av olika anledningar. De drar saker över mattorna, de springer på dem oavbrutet, och så vidare. De allra billigaste varianterna av mattor lämpar sig därför i regel inte för barnrum, utan satsa på lite bättre kvalitet, och läs även på om materialet som mattan är gjord av, för att förstå hur slittålig den är.

En matta som ska läggas i ett barnrum bör även vara lätt att rengöra. Det är ju som bekant nämligen inte särskilt ovanligt att barn spiller, geggar ner eller drar in smuts inomhus, så för det första är vita eller andra väldigt ljusa mattor inte en särskilt god ide, och för det andra måste mattorna gå att rengöra enkelt och snabbt, annars är de inte särskilt funktionella.

I regel bör man även undvika att köpa mattor till barnrum med motiv som barnen gillar väldigt mycket just nu. Barn är ju nämligen väldigt ombytliga av sig, och fast Nalle Puh (eller vad det nu kan vara) är väldigt inne just nu, kan de snabbt få för sig att han är lite väl barnslig, och då är mattan så klart inte heller särskilt rolig längre. Så försök välja en så tidlös matta som möjligt, så att du slipper byta ut den efter ett tag!

Var kan man köpa mattor till barnrum?

Dessa finns till salu på ett flertal ställen. Bland annat har de flesta mattbutiker och mattvaruhus, samt barn- och babybutiker och barnvaruhus dem, för att inte tala om andra större butiker som har många produkter för barn, t.ex. IKEA eller Åhlens.  Även många nätbutiker säljer dem, framför allt sådana som inriktar sig på antingen mattor eller barnprodukter. Det svåra med barnmattor är egentligen därför inte att hitta dem, utan snarare att välja vilken man vill ha ur det enorma utbudet. Fler fina mattor hittar du hos orientaliskasmattor.se

Recension:

Mattor till barnrum
Betygsatt av: Barnmattor.nu
Betyg: 4.8/5