Meny Stäng

Lekmatta barn

Barn gillar i regel att sitta och leka på golvet en hel del. Därför kan det vara bra att ha en matta i barnrum, så att barnen inte sitter direkt på ett kallt golv. Mattan gör även golvet mjukare, om barnet skulle ramla, så att barnet inte slår sig lika mycket. Lekmattor är även perfekta för lite mindre barn som t.ex. lär sig krypa.

Här kan du köpa lekmattor för barn:

Barnmattor hos Mattconcept
 • Barnmattor hos MattConcept
 • Massor av mattor till bra priser.
  90 dagars öppet köp.
  Gratis retur.
 • Beställ online:
Barnmattor hos Trendrum
 • Barnmattor hos Trendrum
 • I Trendrums sortiment finns mängder med prisvärda, högkvalitativa samt riktigt billiga barnmattor.
 • Beställ online:

Vad barn dock brukar uppskatta allra mest i mattväg är speciella lekmattor för barn, med roliga motiv, som är speciellt utvalda för barn. En lekmatta går dessutom numera att få tag på i så otroligt många olika utföranden. En lekmatta till barn kan därför ofta även kan fungera som en snygg inredningsdetalj, som piffar upp barnrummet lite.

Vad kännetecknar en lekmatta för barn?

För det första brukar de flesta lekmattor vara väldigt färgglada, då barn gillar färger.
För det andra brukar barnmattor har typiska barnmotiv, som t.ex.:

 • Seriefigurer
 • Motiv ur kända barnfilmer eller böcker
 • Bilbanor och kartor
 • Djur
 • Dinosaurier
 • Sagomotiv

För det tredje brukar även materialvalet när det gäller lekmattor skilja sig något från vanliga mattor. Dels brukar lekmattor vara väldigt mjuka, då detta är att föredra vid t.ex. fall, och dels för att barn föredrar detta.

lekmatta

Var kan man köpa lekmattor?

Lekmattor säljs i många leksaksbutiker och leksaksvaruhus men även i en del andra, välsorterade varuhus samt i mattaffärer och mattvaruhus. Dessutom kan man numera köpa dem i en rad nätbutiker som specialiserat sig antingen på mattor i allmänhet eller på barnprodukter och barnmattor i synnerhet.

Några populära nätbutiker som säljer barnmattor:

Mattconcept, som har ett väldigt stort sortiment av mattor, bl.a ett stort utbud av roliga barnmattor.

ABC Leksaker, som är en mycket välsorterad leksaksbutik på nätet, som framför allt försöker ta in en del varor som annars är relativt ovanliga i Sverige, från utlandet. Perfekt för dig som vill ha något unikt!

Little Kids Corner, som säljer allt små barn behöver (inklusive lekmattor så klart), och även har en fysisk butik i Kristianstad.

Go Baby, som säljer mattor och prylar för väldigt små barn. Här därmed endast småbarnsmattor, men de de faktiskt har, är jättebra anpassade för just bebisar!

TIMEHOME, som jobbar mycket med förskolor och skolor, men som även säljer flera produkter för barn, inklusive barnmattor, till privatpersoner via nätet.
 

Andra inköpsställen

IKEA, som ju har ett ganska stort sortiment för just barn, har också en del lekmattor. Har man tur kan man alltså hitta en lekmatta barn där, men deras sortiment är dessvärre inte så stort.

Barnens Hus är ju som bekant en kedja butiker som har det mesta till barn. Därför är det inte så överraskande att de även har en hel del olika lekmattor.

Vad ska man tänka på när man köper en lekmatta?

Mattan bör vara gjord i ett material som är lätt att rengöra, då det inte är helt ovanligt att barn spiller saker eller tar inte lite lera och smuts utifrån. Helst bör mattan dessutom gå att tvätta i maskin, om det är en lite mindre matta det rör sig om.

Mattor gjorda i lite grövre fibrer passar bäst för barn som inte längre kryper, medan mjukare mattor, som inte lika lätt skrapar upp något, passar bäst för krypande barn.

Recension:

Lekmatta barn
Betygsatt av: Barnmattor.nu
Betyg: 4.4/5